Agenda
09:00 – 09:15 | Rejestracja gości, kawa powitalna. |
09:15 – 09:30 |
Wprowadzenie do tematyki spotkania. Omówienie problemów związanych z wyborem rozwiązań. |
09:30 – 10:00 |
Zarządzanie złożonymi procesami produkcyjnymi z wykorzystaniem zaawansowanych narzędzi klasy APS, ERP na przykładzie branży maszynowej. Gerard Błaszczak, Sales Director, proALPHA Polska Sp. z o.o. |
10:00 – 10:30 |
Budowanie przewagi konkurencyjnej w oparciu o najlepsze rozwiązania SAP.
Łukasz Chomin, Prezes Zarządu, CompuTec S.A. |
10:30 – 10:45 |
Budowanie przewagi konkurencyjnej firmy w oparciu o nowoczesne narzędzia abas Business Suite i Etagis APS wspierające planowanie, harmonogramowanie i optymalizację procesów produkcyjnych, zakupów (zapasy) i sprzedaży.
Bartosz Mnich, Prezes Zarządu, Synthelix Sp. z o.o. |
10:45 – 11:05 |
Wiedza "tu i teraz" odpowiedzią na potrzeby przedsiębiorstwa. Analiza rentowności produkcji i produktów możliwa dzięki QlikView.
Ewa Rut-Skrzypczak, Key Account Manager, Humansoft Sp. z o.o. |
11:05 – 11:20 | Przerwa kawowa. |
11:20 – 11:50 |
ANT Smart Production – przegląd dedykowanych systemów zrealizowanych przez ANT w przemyśle, w branży produkcji wielkoseryjnej, metalowej i automotive. Konkretne przykłady realizacji systemów, których efektem jest: obniżenie kosztów produkcji, zwiększenie efektywności i wydajności, zapewnienie stabilnej jakości, zmniejszenie zużycia energii, poprawa przepływu informacji, sukces w postaci medali WCM. Andrzej Jarosz, Prezes Zarządu, ANT Sp. z o.o. |
11:50 – 12:35 |
Zarządzanie procesami produkcyjnymi w czasie rzeczywistym na przykładzie wdrożeń systemu MES i innych rozwiązań wspomagających zarządzanie i sterowanie procesami produkcyjnymi. Przykładowe realizacje oraz sposoby wymiany informacji z systemami ERP oraz z automatyką linii i maszyn produkcyjnych. Piotr Bistroń, Prezes Zarządu, Abis Sp. z o.o. Sp.k. |
12:35 – 13:05 |
Prelekcja firmy Proxia Polska Sp. z o.o.
Mariusz Walicki, Konsultant Systemowy, Proxia Polska Sp. z o.o. |
13:05 – 13:30 | Podsumowanie spotkania. Rozdanie certyfikatów. Dyskusja. |
13:30 – ... | Poczęstunek. |