Agenda
09:15 – 09:30 | Rejestracja uczestników, kawa powitalna. |
09:30 – 09:55 |
Wprowadzenie do tematyki spotkania. Omówienie problemów związanych z wyborem rozwiązań. |
09:55 – 10:15 |
Wiedza "tu i teraz" odpowiedzią na potrzeby przedsiębiorstwa. Analiza rentowności produkcji i produktów możliwa dzięki QlikView. Ewa Rut-Skrzypczak, Key Account Manager, Humansoft Sp. z o.o. |
10:15 – 10:45 |
Budowanie przewagi konkurencyjnej w oparciu o najlepsze rozwiązania SAP.
Łukasz Chomin, Prezes Zarządu, CompuTec S.A. |
10:45 – 11:15 |
Prelekcja firmy Proxia Polska Sp. z o.o.
Mariusz Walicki, Konsultant Systemowy, Proxia Polska Sp. z o.o. |
11:15 – 11:30 | Przerwa kawowa. |
11:30 – 12:00 |
Traceability w systemach produkcji. Wykorzystanie systemów identyfikacji przemysłowej: RFID.
Szymon Gumółka, Marketing Manager, Balluff Sp. z o.o. |
12:00 – 12:30 |
Zarządzanie procesami produkcyjnymi w czasie rzeczywistym na przykładzie wdrożeń systemu MES i innych rozwiązań wspomagających zarządzanie i sterowanie procesami produkcyjnymi. Przykładowe realizacje oraz sposoby wymiany informacji z systemami ERP oraz z automatyką linii i maszyn produkcyjnych w takich firmach jak m.in.: SEKO WARWICK, Śrubena, Fiat, Federal Mogul, Krakowska Fabryka Armatury, NGK Ceramics Polska, Novocon Poland, TRI Poland, TAKATA PETRI PARTS POLSKA, Valeo, STOMIL Olsztyn, Amica Wronki, Mifam, SRG Global. Norbert Śledź, Inżynier Wsparcia Sprzedaży Działu MES, Abis Sp. z o.o. Sp.k. |
12:30 – 13:00 |
ANT Smart Production - przegląd dedykowanych systemów zrealizowanych przez ANT w branży metalowej, maszynowej, automotive, tworzyw sztucznych na przykładzie m.in.: Delfo, Fiat, Magneti Marelli, Neapco, Recaro Aircraft Seating, Amica, Armatura, Indesit, Keiper. Konkretne przykłady realizacji systemów, których efektem jest: obniżenie kosztów produkcji, zwiększenie efektywności i wydajności, zapewnienie stabilnej jakości, zmniejszenie zużycia energii, poprawa przepływu informacji, sukces w postaci medali WCM. Andrzej Jarosz, Prezes Zarządu, ANT Sp. z o.o. |
13:00 – 13:30 |
Planowanie produkcji z optymalnym wykorzystaniem zasobów ludzkich, materiałów oraz maszyn i urządzeń. |
13:30 – 14:00 | Podsumowanie spotkania. Rozdanie certyfikatów. Dyskusja. |
14:00 – ... | Poczęstunek. |