Agenda
08:45 – 09:00 | Rejestracja uczestników, kawa powitalna. |
09:00 – 09:45 |
Wprowadzenie do tematyki spotkania.
Szkolenie inaugurujące najnowszy Magazyn Edukacyjny BPC Group "BPC Guide" pt. Jak prawidłowo opracować zapytanie ofertowe na zaawansowany system informatyczny?
BPC GROUP POLAND Sp. z o.o. |
09:45 – 10:30 |
Możliwości "odchudzania" produkcji, czyli jak produkować więcej przy tych samych zasobach? Na podstawie dotychczasowej współpracy firmy Operator Systems z klientami. Piotr Leśniak, Konsultant Systemowy, Operator Systems Poland |
10:30 – 11:00 |
Traceability w systemach produkcji. Wykorzystanie systemów identyfikacji przemysłowej: RFID. Daniel Oszczęda, Marketing Manager, Balluff Sp. z o.o. |
11:00 – 11:30 | Przerwa kawowa. Dyskusja. |
11:30 – 12:00 |
Altar ECM, czyli jak zyskać na potencjale biznesowym ukrytym w informacji. Elektroniczny obieg dokumentów przychodzących i wewnętrznych. Paweł Sadowski, Business Development Manager, Altar Sp. z o.o. |
12:00 – 12:45 |
Systemy MES i APS w służbie wysokiej efektywności.
Arkadiusz Więdłocha, Kierownik Działu Rozwoju, Queris Sp. z o.o. |
12:45 – 13:30 |
Dedykowane systemy informatyczne ANT Smart Production nadzorujące efektywność/wydajność produkcji. Przykłady wdrożeń w branżach: FMCG, AGD, Automotive, Farmacja. Piotr Kańka, Sales Engineer, ANT Sp. z o.o. |
13:30 – 13:55 | Przerwa kawowa. Dyskusja. |
13:55 – 14:15 |
Wiedza "tu i teraz" odpowiedzią na potrzeby przedsiębiorstwa.
QlikView Business Discovery – skrajnie elastyczna analiza nieograniczonej ilości danych w czasie rzeczywistym. Ewa Rut-Skrzypczak, Key Account Manager, Humansoft Sp. z o.o. |
14:15 – 14:45 |
Wybrane wdrożenia rozwiązania SUMA System – dedykowanego dla branży mięsnej.
Omówienie korzyści odniesionych przez zakłady mięsne oraz problematyki rozwiązanej poprzez wdrożenie systemu zarządzania przedsiębiorstwem i przetwórstwem mięsa. Jerzy Suski, Prezes Zarządu, SUMA System Sp.j. |
14:45 – ... | Podsumowanie spotkania. Lunch. |