Agenda
09:00 – 09:15 | Rejestracja uczestników, kawa powitalna. |
09:15 – 09:30 |
Wprowadzenie do tematyki spotkania. Omówienie problemów związanych z wyborem rozwiązań. |
09:30 – 10:00 |
Najnowsze incydenty bezpieczeństwa – chcesz być kolejną ofiarą?
Marcin Klamra, Specjalista ds. Bezpieczeństwa, CCNS Spółka AkcyjnaJerzy M. Zaczek, Prezes Zarządu, CCNS Spółka Akcyjna |
BLOK I – ZINTEGROWANE SYSTEMY WSPIERAJĄCE ZARZĄDZANIE PRZEDSIĘBIORSTWEM | |
10:00 – 10:45 |
Produkuj pod kontrolą Comarch ERP XL.
Katarzyna Żmudzka, Dyrektor Handlowy, Primaco Sp. z o.o. |
10:45 – 11:30 |
Specjalistyczna wiedza branżowa.
Małgorzata Potulska, Specjalista ds. Sprzedaży, Primaco Sp. z o.o. |
11:30 – 11:45 | Przerwa kawowa. |
11:45 – 12:30 |
Wiedza "tu i teraz" odpowiedzią na potrzeby przedsiębiorstwa. Inspiracja i rozwój dzięki ERP i BI Humansoft. Krzysztof Milczarski, Dyrektor ds. Klientów Kluczowych, Humansoft Sp. z o.o.Ewa Rut – Skrzypczak, Key Account Manager, Humansoft Sp. z o.o. |
12:30 – 13:15 |
W odpowiedzi na potrzeby rynku – system XYZ klasy ERP.
Aleksandra Gładki, Menedżer Działu Oprogramowania i Sprzedaży, ZETO Opole Sp. z o.o. |
13:15 – 13:30 | Przerwa kawowa. |
BLOK II – ZINTEGROWANE SYSTEMY WSPIERAJĄCE ZARZĄDZANIE PRODUKCJĄ | |
13:30 – 14:00 |
Zintegrowane systemy IT wspomagające zarządzanie, monitorowanie i wizualizację procesów produkcyjnych. Jakie korzyści może przynieść wdrożenie systemów MES, SCADA i innych rozwiązań wspierających koncepcję LEAN Manufacturing oraz zarządzanie produkcją (OEE, SPC). Maciej Ramlo, Dyrektor ds. Rozwoju, APISystems Sp. z o.o. |
14:00 – 14:30 |
Zarządzanie procesami produkcyjnymi w czasie rzeczywistym na przykładzie wdrożeń systemu MES. Przykładowe realizacje Systemów MES oraz sposoby wymiany informacji z systemami ERP oraz z automatyką linii i maszyn produkcyjnych. Piotr Bistroń, Prezes Zarządu, Abis Sp. z o.o. Sp.k. |
14:30 – 15:00 |
ANT Factory Portal - dedykowane systemy informatyczne wspomagające efektywne prowadzenie produkcji. Andrzej Jarosz, Prezes Zarządu, ANT Sp. z o.o. |
15:00 – 15:15 | Podsumowanie spotkania. |
15:15 ... | Lunch. |